-::-: MAKLUMAN SEMASA :-::-


Selamat Datang ke blog rasmi PIBG SK Serkam Darat.Sekolah Bestari Malaysia Luar Bandar.

Selamat datang ke Blog PIBG SK Serkam Darat. Sekolah Bestari Luar Bandar. Blog ini diwujudkan adalah bagi memberikan informasi dan maklumat terkini untuk semua.

PERMOHONAN MEMASUKI KELAS PRA SEKOLAH SK SERKAM DARAT 2017 KINI DIBUKA. SEGALA MAKLUMAT LANJUT SILA RUJUK DENGAN PRA SEKOLAH SK SERKAM DARAT.

Makmal ICT SK Serkam Darat sudah boleh digunakan tetapi kali ini penggunaan adalah terhad kepada kedatangan dengan guru sahaja. Murid-murid adalah dilarang masuk ke Makmal ICT tanpa guru. Untuk tempahan sila berhubung dengan juruteknik Komputer. Harap Maklum.

Bagi murid yang berpindah dari sekolah lain sila ambil buku teks di sekolah lama, Terima Kasih.

Tahniah kepada semua ajk PIBG yang telah dilantik , semoga dapat memberikan satu revolusi organisasi yang lebih mapan. Amiin,.

ANDA ADA USUL, CADANGAN, MAHUPUN KEMUSYKILAN? BERHUBUNGLAH DENGAN PIBG SK SERKAM DARAT. KITA BINCANG DAN SELESAIKAN BERSAMA-SAMA. MUAFAKAT MEMBAWA BERKAT.

SAMBUTAN HARI GURU TAHUN 2016 - SEMUA AJK PIBG DIJEMPUT BERSAMA-SAMA MEMERIAHAN SAMBUTAN KALI INI. GURU PEMBINA NEGARA BANGSA.

ANDA INGIN MENYALURKAN SUMBANGAN? TAPI TAK TAHU NAK BUAT MACAM MANA? HUBUNGI SAHAJA PIBG SK SERKAM DARAT.

STRATEGI

PIHAK AJK PIBG TELAH MERANGKA BEBERAPA AKTIVITI DAN PROGRAM YANG PASTINYA UNTUK KEPENTINGAN DAN KEBAIKAN ANAK-ANAK SKSD KHASNYA.
ANTARA NYA IALAH:-

  1. MENUBUHKAN BIRO YANG TERDIRI DARI KALANGAN AJK YANG BERTINDAK SESUAI DENGAN FUNGSINYA.
  2. MEMBAIK PULIH KELAS/BILIK DARJAH YANG DIKATEGORIKAN SEBAGAI TERUK. (KELAS ANGKAT)
  3. MENYERTAI AKTIVITI SAMBUTAN HARI GURU SEKOLAH DAN MELIBATKAN AJK SEBAGAI SABAHAGIAN DARIPADA AJK KERJA  SAMBUTAN TERSEBUT.
  4. MEWUJUDKAN RUANG UNTUK PIBG DI SEKOLAH DAN JUGA RUANG WAKAF BARANG.
  5. MEWUJUDKAN KUMPULAN WASSAP PIBG SEKOLAH.

No comments:

Post a Comment